Κάθε κόσμημα χρειάζεται την φροντίδα μας για να αντέξει και να διατηρηθεί αναλλοίωτο όσο το δυνατόν περισσότερο στο χρόνο.

Τα μαρτυρικά  που διαθέτουμε  ανήκουν  στην κατηγορία  των  <<φο μπιζού>> . Είναι όμορφα, με ιδιαίτερα σχέδια και ιδιαιτέρως  οικονομικά .Τα φο-μπιζού κοσμήματα είναι κοσμήματα που αποτελούνται συνήθως από κράμα (μίξη) διαφόρων μετάλλων  τα οποία επιχρυσώνονται ή επαργυρώνονται ώστε να έχουν χρυσή ή ασημί όψη.

Σας παραθέτουμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές για την καλή διατήρηση τους.

  • Για να προστατεύσετε τα κοσμήματα σας από τη φθορά, καλό θα ήταν να τα προφυλάσσετε από την υγρασία. Προστατέψτε τα από το νερό, τα απορρυπαντικά, από λακ και διάφορα σπρέι, κρέμες και το άρωμά σας (πρώτα ψεκάστε και αφού στεγνώσει τοποθετήστε το κόσμημα). Γενικά να προσέχετε να μην έρχονται σε επαφή με χημικά, διότι αυτά μπορεί να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στα επιμεταλλωμένα κοσμήματα .
  • Αποθηκεύετε τα κοσμήματα σας μέσα σε κάποιο κουτί με το πουγκάκι τους για να αποφύγετε σημάδια και γρατζουνιές που μπορεί να δημιουργηθούν από την επαφή τους με τα υπόλοιπα κοσμήματα.
  • Επιλέξτε να τα  αφαιρείτε πριν τον ύπνο.
  • Να θυμάστε ότι το χρώμα της επιμετάλλωσης φεύγει με τη τριβή, τη χρήση και το PH του δέρματος και αφήνει το ασήμι ή τον ορείχαλκο να φανεί. Αυτή είναι μια αναπόφευκτη διαδικασία.
  • Για να επιβραδύνετε τη φθορά του χρώματος της επιμετάλλωσης και τον αποχρωματισμό, πέρα από τη σωστή φροντίδα κοσμημάτων, δεν πρέπει να φοράτε τα κοσμήματα πάντα και παντού. Δεν θα διαρκέσουν για μεγάλο διάστημα αν τα φοράτε στο ντους, στη θάλασσα, στο γυμναστήριο, στον ύπνο ή όταν κάνετε δουλειές στο σπίτι. Φυλάξτε τα για τις όμορφες περιστάσεις ή τις εξόδους σας, όπου ξέρετε πως δεν θα αντιμετωπίσετε υγρασία ή άλλες συνθήκες που θα τα επηρεάσουν.